Рейтинг@Mail.ru

Отримання виду на проживання в Іспанії для інвесторів - EVENTOMASTER

Перейти до вмісту

Головне меню:

Отримання виду на проживання в Іспанії для інвесторів









27 вересня 2013 року урядом Іспанії був прийнятий закон про підтримку підприємництва і його інтернаціоналізації, який створює новий тип Візи і Виду на проживання для інвесторів.

1. Інвестиції

Мова йде про можливість отримання візи або ВНП в Іспанії для інвесторів, які б здійснили будь-який з наступних видів інвестицій в Іспанії:
- Інвестиція не менше 2 мільйонів євро в купівлю державних боргових зобов’язань (облігацій), рівно як і інвестиція не менше мільйона євро в купівлю акцій або часток  власності в іспанських підприємствах або банківські депозити в іспанських банках на таку ж суму (від 1 мільйону).
- Покупка нерухомого майна в Іспанії на суму не менше 500.000 (пів мільйона) євро.
- Корисний для країни бізнес-проект, який намічається на реалізацію в Іспанії і який відповідає одній із наступних умов:
1) Створення робочих місць.
2) Інвестиції і соціально-економічні програми, реалізація яких географічно в значній мірі пов’язана з територією Іспанії.
3) Значний вклад в наукові і технічні розробки.

2. ВІЗА І ВНП

Такі інвестиції дадуть право заявнику:
- Отримати новий  тип візи, що дозволяє в’їзд  і перебування в Іспанії на протязі максимального періоду в 1 рік, тим самим збільшуючи максимальний строк перебування для нерезидентів, який на даний час складає 90 днів. Віза дозволить необмежено переміщуватися в зоні Шенгену.
- Отримати новий тип виду на проживання на 2 роки, який поновлюється на наступний строк на 2 роки. Цей ВНП не вимагає мінімального строку на перебування в Іспанії 183 днів у році. Це означає, що власнику цього ВНП дозволено зберегти свою податкову резиденцію за межами Іспанії.

3. ВИМОГИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ВНП ДЛЯ ІНВЕСТОРІВ

Заявник повинен виконати як деякі загальні вимоги, так і інші, які є специфічними для кожного виду інвестицій.
Загальні вимоги:
- Не мати в історії випадків нелегального в’їзду або перебування на іспанській території.
- Бути повнолітнім (18 років і старше).
- Не мати судимостей в Іспанії та країнах попереднього проживання.
- Не мати відмов в отриманні віз у будь-яку з країн Шенгенської зони.
- Мати приватну медичну страховку, дійсну для Іспанії.
- Мати достатню кількість фінансових засобів для покриття особистих і сімейних витрат.
- Бути тримачем візи для інвесторів, діючої на момент подачі заяви або на протязі 90 днів з моменту закінчення терміну дії візи.
- В’їхати в Іспанію по крайній мірі один раз на протязі періоду дії візи.

Особливі  вимоги у випадку інвестування в нерухомість:
- Пред'явити доказ на право власності на один чи більше нерухомих об’єктів в Іспанії, загальна сума яких перевищує 500.000 євро. Якщо на момент запиту візи в Реєстрі Власності не закінчені процедури реєстрації права на володіння, достатньо документально підтвердити факт подачі угоди купівлі-продажу на реєстрацію і факт сплати податків, що відповідають угоді.
- Прохач резидентської візи повинен підтвердити, що інвестиція в іспанську нерухомість в сумі 500.000 євро є вільною від будь-яких боргів чи зобов’язань (наприклад, від іпотеки). При цьому решту суми (понад 0,5 мільйона євро) може бути позиковою.

Важливо:
в законопроекті вказано, що отримання ВНП в Іспанії інвесторами не дає можливості отримання постійного виду на проживання чи громадянства.

 
Назад до вмісту | Назад до головного меню